Stuvade makaroner och köttbullar är en väldigt vanlig maträtt bland oss svenskar. Men egna köttbullar gör vi kanske inte lika ofta, därför kommer du nu att få ett recept på mjölkstuvade makaroner och hemmagjorda köttbullar!
Du behöver:
- Pasta
- 500 gram Köttfärs
- 1 tsk Svartpeppar
- 1 köttbuljong
- 1 task Salt
- 1 Lök
- 3 dl Mjölk
- 1/2 dl Vatten
- 2 msk Ströbröd
Gör såhär:
Börja med att hacka löken och häll vattnet tillsammans med en buljong och ströbröd i en skål, ställ sedan buljongblandningen åt sidan och låt den svälla. Ta fram köttfärsen och ha i den i en bunke, tillsätt sedan den hackade löken. När buljongblandningen har svält färdigt så tillsätter du den i bunken tillsammans med köttfärsen, tillsätt sedan kryddorna.
Nu är det dags att koka pastan, häll upp vatten och salt i en kastrull och koka upp det på högsta värmen, tillsätt sedan pastan och låt den koka enligt angivelserna.
Rulla sedan köttbullar av köttfärssmeten och stek på medelvärme så att köttbullarna blir genomstekta. När köttbullarna är färdiga så kan du ställa dem åt sidan.
När pastan har kokat färdigt så kan du hälla av vattnet och sedan tillsätta mjölk och koka makaronerna i mjölken i några minuter. När makaronerna har kokat färdigt i mjölken så ska makaronerna och mjölken ”sitta ihop”. Om du vill så kan du självklart tillsätta lite salt och peppar, vi rekommenderar dig att använda svartpeppar då det ger en lite godare smak på mjölkmakaronerna.
När både köttbullarna och de mjölkstuvade makaronerna är färdiga så är det dags att servera, detta är en maträtt som ska serveras direkt när den är färdig och passar bra tillsammans med ketchup.