Såhär gör du perfekt frukost på sängen

En lyxig frukost på sängen är den bästa starten på dagen och definitivt något du bör överraska din partner med mellan varven. Det finns dock några saker du bör tänka på när sängfrukost ska tillagas. Vissa saker passar utmärkt medan andra frukosträtter inte hör hemma i sängen.

Här får du tips på hur du överraskar med en välsmakande frukost på sängen. Enkla knep som gör frukosten god, men också praktisk bland kuddar och lakan!

Överdrag, servetter och bricka

För att inte förstöra den fina stämningen med frukost serverad på sängen är tipset att förbereda överraskningen. Det innebär inte bara själva tillagningen av frukost utan även den praktiska biten. Du bör med andra ord använda ett skyddande överdrag till sänggavel, en större bricka och en ha en bunt med servetter tillhands. Kaffet kan lätt spilla över och lämna fläckar på sängens fina gavel eller det vita satintäcket. Dessutom vill gärna brödsmulor hamna i hela sängen och där är brickan en praktisk lösning

Lite av allt

En lyxig frukost påminner om den du är van att bli serverad på hotell. Det vill säga en liten blandning av olika saker. Se därför till att göra en frukostbricka till din partner bestående av frukt och grönt i kombination med ett gott bröd och något sött som avslutning. Det ska inte vara några stora portioner utan hellre små söta uppläggningsfat med exempelvis lite bär, en smörgås med pålägg och grönsaker samt en hembakad muffins eller liknande!