Ät mer grönt

Redan från när vi är små får vi höra hur viktigt det är att äta frukt och grönsaker. Men i vuxen ålder när vi själva får styra över vilka snacks vi äter till mellanmål och vad vi lagar för mat kan det vara svårt att inkludera frukt och grönt. Därför får du i det här inlägget några tips på hur du med enkla medel kan börja äta mer grönt.

Fruktkorgar

Om du är dålig på att köpa frukt och grönt när du handlar kan det vara värt att beställa hem fruktkorgar. Då får du en korg med olika frukter levererad till dig. På fruktleveransen.se kan du läsa mer om fruktkorgar. Förutom att de har fruktkorgar erbjuder de även fruktlådor och fruktpåsar. Därför kan du själv bestämma vad som passar dig bäst. När du har frukter hemma blir det enklare för dig att få i dig frukt och eftersom de innehåller olika frukter får du även i dig olika vitaminer och näringsämnen, vilket är viktigt för ditt välmående.

Prova dig fram

En anledning till varför många inte äter grönsaker är för att de helt enkelt inte har någon bra upplevelse av det. Då kan det vara en bra idé om du provar nya grönsaker och recept för att hitta något som du faktiskt gillar. Att äta ska vara givande och du ska inte tvinga i dig det. Gillar du till exempel inte att äta moroten som den är så blir den sötare och godare när den rostas i ugnen.

Att tänka på