Storstädning av köket – få bort fett efter matlagning

Köket är ett av de rum i din bostad som du troligtvis använder på en daglig basis. I köket fixar du frukost, lunch under helger och middagar varje dag. Utöver den vanliga matlagningen kanske du även bakar med jämna mellanrum, gör hemmagjord pizza till fredagsmyset eller blandar drinkar.

Köket är helt klart ett utrymme som får utstå en hel del slitage. Matlagning innebär både fett och flott som sätter sig på kakel såväl som väggar och köksluckor. Att få bort fett från mat är inte alltid det enklaste och ibland kan du behöva ta till tuffa metoder. Ska du flytta kan du enkelt boka flyttstädning i Malmö för att få jobbet gjort, men i annat fall måste du ta i tu med det själv.

Så blir du av med fett i köket

En flyttstädning är naturligtvis väldigt bekväm om du ska byta bostad, men ska du bo kvar i hemmet är en flyttstädning kanske inte det bästa alternativet. Vill du bli av med den oljiga och otrevliga hinna som satt sig på köksluckorna efter matlagning ska du använda nedanstående tips istället.

  • Blanda juicen från två citroner med en liter varmvatten. Gnugga alla ytor med en svamp och torka sedan av.
  • Äppelcidervinäger kombinerat med vatten är ett bra husmorsknep när du vill ta bort fett från köksluckor och andra ytor.
  • Fett löser fett och därför kan du lättare bli av med intorkat flott genom att rengöra med olja. Detta är ett bra alternativ för dig med fasade köksluckor. Ren olja är inte detsamma som stekfett.

Att tänka på